Categorieën

Dutchy's (roofmijt), 2500

Dutchy's (roofmijt), 2500
Merk: Refona
Model: R-8100
Beschikbaarheid: niet op voorraad
Prijs: 12,50€
Excl. BTW: 10,33€
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Dutchy’s® zijn roofmijten uit de familieLaelapidae en komen in grote delen van Europa vrij in de natuur voor. Ze leven in de grond en jagen daar op allerlei bodemorganismen. Wanneer we deze roofmijten uitzetten in dierenverblijven worden ze felle bestrijders van o.a. bloedmijten. Ze jagen de hele dag achter hen aan en doden ze om ze vervolgens op te eten. Het is een kwestie van tijd; de roofmijten komen vrijwel altijd als winnaar uit de bus. 

DutchyLevenscyclus van Dutchy's
Dutchy’s® zijn ongeveer 1 mm groot. Ze hebben een druppelvormig lichaam, zijn licht van kleur en heel beweeglijk. Ze voeden zich met allerlei organismen, zoals de larven van kleine muggen, springstaarten en verschillende soorten mijten, waaronder ook bloedmijten. De eieren worden in de grond of op een andere geschikte plaats afgezet. Na enkele dagen komen hier de larven uit, die na een aantal vervellingen uiteindelijk volwassen roofmijten worden. Dutchy’s® eten gemiddeld 5 bloedmijten per dag. Wanneer we ze tijdig in zetten zullen ze vaak de ontwikkeling van een plaag voorkomen. Ze zijn ook in staat om flinke aantastingen te bestrijden, maar dan moeten er meerdere roofmijten worden uitgezet.

Wanneer u Dutchy's® heeft ingezet kan het zijn dat u gedurende een periode van een aantal dagen meer bloedmijten gaat waarnemen. Dit komt doordat de bloedmijten door de roofmijten uit hun schuilplaatsen worden verdreven. De roofmijten zullen echter achter hen aan blijven jagen waardoor dit effect na een korte periode weer verdwijnt. Dutchy's® zijn tevens in staat een periode van voedselschaarste te overleven. Er vindt dan alleen geen voortplanting plaats. Ook eten ze elkaar op als dat nodig is. Ze doen niets met onze dieren. Bij blijvend voedselgebrek sterven ze na enkele weken uit. 
Een volwassen roofmijt leeft gemiddeld 6 weken.Leefmilieu van Dutchy's
Dutchy’s® leven bij voorkeur bij een temperatuur van 15 tot 25 ºC. Wanneer de temperatuur onder of boven deze waarden komt gaan ze over in een rustfase. Ze wachten dan rustig af tot de omstandigheden beter worden en gaan dan vervolgens weer op jacht. Wanneer ze worden blootgesteld aan vorst zullen ze vrijwel allemaal afsterven.

Wanneer de roofmijten aangeleverd worden zitten ze verpakt met een hoeveelheid humusrijk strooimateriaal. Dit materiaal kan besteld worden in flesjes of in Mite Booster patronen. Er zijn flesjes van 2500 stuks (10 doseringen), 5000 stuks (20 doseringen) en 10.000 stuks (40 doseringen). De Mite Booster patronen hebben een vaste hoeveelheid roofmijten. 

Wanneer je het materiaal met daarin de Dutchy's met een loepje bekijkt zie je de roofmijten tussen de korreltjes bewegen. Het is de bedoeling dat het strooimateriaal uit de flesjes in kleine hoopjes op beschutte plaatsen in het dierenverblijf komt te liggen. Wanneer de Mite Booster patronen zijn besteld, kunnen die in de Mite Booster houder bevestigd worden en zo vanuit daar het dierenverblijf bereiken. In de eerste twee weken komen de roofmijten dagelijks terug in het strooimateriaal om elkaar te ontmoeten en te paren. Tevens zitten er nog heel veel eieren en larven in dit materiaal die allemaal nog uit kunnen komen. 


Dit is het Mite Booster systeem. In het witte patroon bevindt zich het bodemmateriaal met de roofmijten.

Dosering van de Dutchy's®
Momenteel heeft u de keuze uit twee manieren van uitzetten van de Dutchy's®: via een flesje en via de Mite Booster®. Wanneer u een flesje roofmijten koopt, kunt u hen zelf doseren op verschillende plekken in het dierenverblijf. Wanneer u de roofmijten uitzet bij een lichte aantasting één flesdopje strooimateriaal per vierkante meter voldoende. Als er sprake is van een middelzware aantasting is het beter om twee, of als het om een ernstige aantasting gaat drie dopjes per vierkante meter dierenverblijf neer te leggen. Deze hoopjes hoeven niet gelijkmatig over het gehele dierenverblijf te worden verdeeld. Langs de zijwanden is prima, als u zich maar aan de hiervoor genoemde doseringen houdt. 
U berekend het aantal vierkante meters door de oppervlakte van de bodem en van minimaal 1 zijwand bij elkaar op te tellen. Heeft u de benodigde hoeveelheid berekend! Geef dan uw bestelling op via onze webshop.
Waneer u het Mite Booster systeem gebruikt, kunt u zelf houders en patronen gevuld met Dutchy's bestellen. Per aantasting en per diersoort kunt u de hoeveelheid die u nodig heeft bepalen. Dit kunt u lezen in de handleidingen van de Mite Booster.

Gebruik chemische middelen i.c.m. roofmijten
Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kort voor of na het inzetten van Dutchy’s® wordt afgeraden. Deze stoffen werken nadelig op de populatieontwikkeling van de roofmijten en kunnen er zelfs voor zorgen dat deze geheel afsterven, zodra ze met de restanten van deze stoffen in aanraking zijn gekomen. 
Het is verstandig om na het gebruik van deze middelen een wachttijd van minimaal 6 weken in acht te nemen alvorens Dutchy’s® uit te zetten. Wanneer we nestjes ophangen in vooraf behandelde vogelkooien is dit geen probleem, als de nestjes dan maar onbehandeld zijn. Het is wel verstandig om de roofmijten dan alleen in de nestjes uit te zetten.

 

 

Levertijd ca een week

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Tags:

De waardering van www.dierenspeciaalzaak-bert.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 7 reviews.

IBAN:NL84 KNAB 0256269483
BIC: KNABNL2H
KvK: 58788255
Btw.nr: NL2052.19.974.B01

Copyright Dierenspeciaalzaak Bert - 2014