Categorieën

Brachypelma emilia, spiderling, S

Brachypelma emilia, spiderling, S
Model: SF-IBE1
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 23,95€
Excl. BTW: 19,79€
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

De Mexicaanse roodscheenvogelspin (Brachypelma emilia) is een spin, die behoort tot de vogelspinnen. De spin komt voor in Mexico. De soort leeft vooral in halfwoestijnen in een temperatuur tussen 25 en 28 graden overdag en 's nachts tussen 18 en 22 graden. Ze zijn erg territoriaal ingesteld. Wanneer een indringer in dit territorium komt, zal de roodscheenvogelspin de vreemde bezoeker eerst afschrikken door de gifkaken te laten zien en brandharen te strooien. Als dit niet werkt, zal de soort zeker bijten.

Het achterlijf is gewoonlijk bruin gekleurd met enkele rode haren (brandharen). De poten zijn zwart met oranje-rode haren op het scheenbeen en de knie. Het borststuk is normaal gezien beige tot wit met een zwarte driehoek, die naar het abdomen wijst.

Het voedsel van een vogelspin is vrijwel steeds hetzelfde. De Mexicaanse roodscheenvogelspin heeft onder andere rozenkeverlarven, volwassen krekels en sprinkhanen op het menu staan.

De Mexicaanse roodscheenvogelspin strooit snel met brandharen als een ongewenst persoon of dier het territorium indringt.

De Mexicaanse roodscheenvogelspin is moeilijk te houden vanwege bovenbeschreven gedrag. Ook stellen ze hoge eisen aan de luchtvochtigheid. Deze mag in een terrarium niet onder de 55% gaan, want anders droogt de spin uit. Bij voorkeur is de luchtvochtigheid zo'n 75 tot 80%.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Tags:

De waardering van www.dierenspeciaalzaak-bert.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 7 reviews.

IBAN:NL84 KNAB 0256269483
BIC: KNABNL2H
KvK: 58788255
Btw.nr: NL2052.19.974.B01

Copyright Dierenspeciaalzaak Bert - 2014